Tecnologia làser

A la Medicina els raigs làser s'empren en dos grans camps:
1. Terapèutic
2. Quirúrgic
3. Recenment en Estètica Genital NO Quirúrgica

Cal destacar una sèrie de beneficis extraordinaris d'aquesta energia que millora els resultats terapèutics, els postoperatoris, la cicatrització i els temps de restitució al medi laboral-social.

Tot això aplicat la patologia cervical, la laparoscòpia, i més en una nova subespecialitat com és la cirurgia cosmetico-ginecològica (Cirurgia de redisseny genital o de rejuveniment vaginal).

 
L'acció del làser produeix els següents efectes orgànics favorables sobre els teixits:
 
BENEFICIS DEL LÀSER
 • Precisió.
 • Mínim dany col·lateral.
 • Talla i coagula simultàniament.
 • Hemostàsia excel·lent.
 • Vaporització.
 • Menor dolor i recuperació postoperatòria més ràpida.
 • Ideal en cirurgia d'infertilitat i en estructures delicades.
 
PROCÈS ANTIINFLAMATORI
 • Activació de la microcirculació sanguínia i limfàtica.
 • Redueix l'edema i la inflamació.
 
EFECTES ANALGÈSICS
 • Augment del nivell d'endorfines.
 • Incrementa el llindar del dolor (disminució del dolor)
 
ESTIMULACIÓ DELS EFECTES REPARATIUS
 • Augment i proliferació de fibroblasts i d'altres cèl·lules 
 • Acceleració de l'epitelització de defectes de la pell i teixits 
 • Síntesi de proteïnes i col·lagen
 • Augment de la xarxa de capil·lars
 
ESTIMULACIÓ DE LA RESPOSTA IMMUNOLÒGICA
 • Augment i proliferació de cèl·lules immunològiques.
 
Quan parlem de làser en cirurgia estètica i funcional genital, es poden fer servir diversos tipus de làser. Pel que fa a incisions diverses, el làser permet realitzar talls de pell o teixits pràcticament sense sang, contribuint a la cicatrització dels teixits. En el cas de la liposucció, l'ús del la cirurgia estètica làser permet una dissecció i aspiració del greix més senzilla, segura i ràpida, escurçant el temps que passa el pacient al quiròfan i millorant el seu procés post operatori, en elevar la temperatura de les cèl·lules adiposes i fent que es trenquin sense causar dany als vasos sanguinis. Això, tanmateix, facilita la posterior absorció del greix dissolta, accelerant el període de recuperació. Un altre benefici de la cirurgia estètica làser és que és menys dolorosa i no comporta gairebé efectes secundaris.
 
ESTÈTICA GENITAL NO QUIRÚRGICA
 
   1. Tractament de la laxitud vaginal.
   2. Tractament de la Incontinència urinària.
   3. Tractament de la sequedat vaginal.
 
Problemes com la pèrdua d'elasticitat i sequedat vaginal o l'incontinència urinària de grau lleu-moderada constitueixen les demandes més habituals de les pacients a la consulta de Ginecoestètica
 
A la recuperació de la pèrdua de funcionalitat de la vagina després del part o la menopausa, se li coneix com Rejoveniment vaginal.
El tractament de rejoveniment vaginal i vulvar amb làser produeix efectes estimulants sobre la paret vaginal i la vulva que aconsegueixen que aquestes recuperin la seva turgència i la capacitat de secreció, gràcies a l'efecte de bioestimulació que produeix el làser de CO2 específicament dissenyat per a aquest tractament.
 
Fins al moment era poc habitual que una pacient en la menopausa consultés al ginecòleg sobre la seva estètica i funció genital en relació amb la vida sexual. Actualment les demandes de la dona estan canviant i el làser en Ginecoestética ofereix alternatives per augmentar la qualitat de vida en pacients amb patologies vaginals funcionals i estètiques mitjançant el rejoveniment vaginal amb làser.
 
Amb l'augment de l'esperança de vida, la dona avui en dia viu més de 25 anys en la menopausa i gràcies al seu canvi d'actitud té cada vegada més clara la intenció de gaudir-millorant la seva qualitat de vida, sense renunciar a les seves activitats habituals ia la seva vida de parella.
 
L'equip amb el qual es realitza el rejoveniment vulvovaginal és un làser de díode-CO2 El làser de CO2 fraccionat produeix un efecte tèrmic que estimula la producció de col·lagen en les cèl·lules i teixits de la vagina. Aquest col·lagen nou recupera la funció vaginal de forma integral:
 
     a) Redueix el diàmetre de la vagina.
     b) Reconstitueix el ph vaginal.
     c) Recupera el to i la lubricació de la vagina. 
     d) Retorna el control de la força en la vagina. 
     e) Millora el teixit de sosteniment de la uretra per evitar pèrdues d'orina.
 
El tractament no requereix hospitalització ni postoperatori. Es realitza de forma ambulatòria, en una sessió d'uns 25 minuts de durada. Després del tractament, la pacient pot reprendre immediatament la seva activitat habitual.