Himenoplàstia

L'himen és una membrana flexible, que separa la cavitat vaginal de la vulva i que desapareix en mantenir les primeres relacions sexuals, encara que també pot trencar-se per la pràctica d'alguns esports, per la col-laboració d'un tap, o per un cop a la zona.

 

Aquesta operació anomenada "reconstrucció de l'himen" ha estat criticada per la gran majoria de la classe mèdica al considerar-se que incidia en preservar valors masclistes enfront de la llibertat sexual de la dona. En els últims temps, però, a aquesta opinió s'ha anteposat la seguretat i la independència premarital de la dona que ha de viure en societats musulmanes.

 

 

La himenoplàstia, consisteix a reconstruir l'himen mitjançant una sutura, però deixant un petit forat per al reflux de fluids, per tal de simular la virginitat. Depenent del temps transcorregut des del trencament de l'himen s'utilitzarà una o altra tècnica. Si no ha arribat al mes, la reconstrucció pot ser duta a terme mitjançant una sutura usant la pell del mateix però, si el període és més gran, es procedirà a partir dels vestigis membranosos que existeixin, o mitjançant una himenoplàstia, que és fabricar una rèplica similar al himen amb un part de l'epiteli vaginal. Aquesta última intervenció necessita més temps per cicatritzar.