Berrugues Genitals

El VPH (Virus del Papiloma Humà) pot causar berrugues (protuberàncies petites, sortints i dures que creixen en grups), que es formen a/o al voltant de la vagina, l'anus, o a la punta del penis, també coneguts com a condilomes. Les berrugues genitals gairebé mai es transformen en càncer, però la seva presència pot significar que també hi hagi alteracions precanceroses i per tant motiu d'estudi.

 

Existeixen diferents possibles tractaments, sense que hi hagi fins al moment proves definitives suficients que demostrin la superioritat d'unes enfront d'altres.
 
Per extirpar les berrugues genitals, comptem amb tecnologia làser, l'aplicació de la qual produeix la coagulació dels vasos sanguinis i la necrosi de la berruga, sense produir danys al teixit circumdant i optimitzant la recuperació de la zona tractada, alhora que redueix el risc de sagnat i infecció, sent actualment la tècnica més innovadora, més ràpida i efectiva, i sens dubte la que menys efectes secundaris produeix (mínima cicatrització).