Correcció del prolapse de vagina

El prolapse de vagina, és el descens del fons de la vagina en aquella pacient a la qual se li va extirpar l'úter.
Freqüentment s'associa a altres tipus de prolapses, de manera que la correcció del problema sol abastar diferents compartiments.

 

Cada vegada és més freqüent trobar dones amb prolapse genital a causa de l'alta esperança de vida als països occidentals.
 
Amb una població d'edat més avançada, i amb dones cada vegada més actives, es precisa un tractament del prolapse eficaç i durador.
La correcció pot ser per 2 vies:
  • Abdominal laparoscòpica (Colposacropèxia laparoscòpica)
La tècnica encara que complexa és la que té millors resultats publicats, la colposacropèxia laparoscòpica consisteix a "aproximar la vagina al sacre mitjançant una malla" o en cas d'existir úter, realitzar una histerectomia subtotal i "aproximar el monyó del coll de l'úter al sacre amb una malla ".
 
Amb la colposacropèxia laparoscòpica s'obtenen excel·lents resultats en la correcció del prolapse genital amb una baixa incidència de complicacions. Es considera una tècnica ideal per a les dones joves, sexualment actives amb prolapse de cúpula vaginal o d'úter.
  • Via vaginal (amb o sense malles)
En aquesta via es tracta de donar una subjecció a la vagina el més consistent possible, habitualment al lligament Secroespinós. Aquest serà el punt d'ancoratge en els dos casos, amb o sense malla.